Wednesday, August 6, 2014

GLA Complex VS Evening Primrose Oil (EPO)

Assalamualaikum

Entry kali ini kami nak berkongsi tentang salah satu produk Shaklee, iaitu GLA Complex.

Rata-rata wanita di Malaysia mengambil suplemen Evening Primrose Oil (EPO) untuk penjagaan kesihatan/kecantikan luar dan dalam. Betul kan?

Jom baca, perkongsian saya kali ini mengenai GLA Complex yang sering dikaitkan fungsinya bersamaan dengan Suplemen Evening Primrose Oil (EPO) dan apakah fungsi GLA Complex.


Evening Primrose Oil (EPO) VS. GLA Complex Shaklee

1. Evening Primrose Oil (EPO)

Sebenarnya EPO kaya dengan GLA(Gamma Linoleik Acid).

Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin,yang merupakan bahan hormon dalam badan.

Jadi sebab itulah GLA ini penting untuk menstabilkan kembali hormon dalam badan terutama bagi wanita yang ada masalah hormon tidak stabil ataupun disebabkan menopaus.

2. GLA Complex atau Minyak Borage.

Tapi ramai yang TAK TAHU,dalam minyak BORAGE juga terdapatnya GLA, malah 2 kali ganda lebih tinggi daripada EPO.

Dari segi bioavaiabiliti(kadar penyerapan)BORAGE juga adalah 3 kali ganda lebih berkesan dari EPO.

Maka dengan sebab tu la,Shaklee menggunakan bunga BORAGE sebagai bahan utama.

Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ia adalah sumber terbaik Omega-6.

Shaklee mengekstrak GLA dari BORAGE yang ditanam secara organik di kawasan Sakatchewan.

Soalan lazim:Kenapa produk Shaklee disebut GLA COMPLEX,kenapa tak disebut minyak BORAGE jer?

GLA Shaklee Complex merupakan kombinasi minyak borage dan juga bahan-bahan berikut :

  •     Asid Gamma Linolenik(GLA)
  •     Asid Linolenik(LA)
  •     Minyak Bunga Matahari
  •     Vitamin E

Sebab tu ianya tidak di sebut minyak BORAGE sahaja tetapi di sebut sebagai GLA Complex.

Kombinasi ini adalah untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Bioavailiti(kadar penyerapan)juga telah dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap kedalam sel dan tisu dengan lebih baik.

Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shakleeguard,antioksidan semulajadi yang dipatenkan.

Jadi sekarang anda dah ada jawapan kan samaada nak beli EPO atau GLA Complex Shaklee.

Anda nilaikanlah sendiri.Jadilah pengguna yang bijak.Jangan pening-pening lagi..ok?

Soalan lazim: GLA Shaklee ni sesuai untuk wanita aje ke??

Sebenarnya GLA Shaklee ni bukan je untuk wanita malah sesuai juga untuk lelaki dan kanak-kanak.

GLA asid Linoleik sama pentingnya dengan asid amino yang mana ianya tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia,tetapi hanya diperolehi dari makanan.

Ianya sangat penting untuk kanak-kanak(potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan),remaja ,dewasa dan juga lepas menopaus dan andropaus(menopaus lelaki).

Apa pula manfaat  GLA Shaklee ni?


Kebaikan Shaklee GLA Complex;

  •     Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  •     Membantu meningkatkan kesuburan
  •     Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  •     Membantu dalam menangani menopus
  •     Menguatkan kuku dan rambut
  •     Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  •     Membantu menangai ekzema
  •     Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  •     Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  •     Menguatkan imuniti tubuh
  •     Memperlahankan proses penuaan
  •     Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  •     Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  •     Mengawal kolesterol
  •     Untuk fungsi saraf

 Antara Testimonial GLA COMPLEX SHAKLEE



TESTIMONIAL MASALAH SENGGUGUT DENGAN GLA COMPLEX


TESTIMONIAL MASALAH KESUBURAN
DENGAN GLA COMPLEX

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Nasuha untuk:-

FREE CONSULTATAION
AFFORDABLE PRICE dan
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE

Nasuha Fikri
Shaklee ID: 1084372
013-5245005 ( Call, SMS, WhatsAPP)
nasuhafikri@yahoo.com.my





0 comments:

Post a Comment